Bayern door met Flick: 'Ook in deze tijd de juiste man'

Reacties

De kogel is door de kerk. Bayern München heeft het contract van trainer Hansi Flick verlengd tot medio 2023. De coronacrisis sterkte de Beierse grootmacht in z'n beslissing.

Bayern door met Flick: 'Ook in deze tijd de juiste man'
© Pro Shots

De 55-jarige Flick trad in november aan als vervanger van de ontslagen Niko Kovac. Aanvankelijk werd hij gezien als een tijdelijke oplossing, waarbij onder anderen Erik ten Hag en Mark van Bommel werden genoemd als kandidaten voor de vacature na dit seizoen. Gaandeweg klonk steeds vaker de roep hem langer te binden en verstomden de geruchten over andere opties.

Die geruchten zijn nu definitief ontzenuwd met de nieuwe verbintenis voor Flick tot medio 2023. 'We hadden vanaf dag één van zijn entree een plan over hoe we met de situatie moesten omgaan', zei technisch directeur Hasan Salidamidzic. 'Eerst zou Hansi het twee duels overnemen, daarna tot de winterstop en daarna kwamen we tot een vergelijk dat hij tot het einde van het seizoen onze trainer zou zijn.'

De houding van Flick, de resultaten en de band met de spelers deden de leiding van Bayern besluiten de samenwerking verder uit te bouwen. 'Het voetbal staat voor grote uitdagingen. We geloven dat Hansi ook in deze tijd de juiste hoofdtrainer is', aldus Salihamidzic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.