Bayern dendert door, herstelde Elia belangrijk voor HSV

Bayern München heeft geen gas terug genomen na de perfecte wedstrijd tegen Juventus in de Champions League van dinsdag. De ploeg van Louis van Gaal speelde ook VfL Bochum naar een grote nederlaag. Eljero Elia was belangrijk voor Hamburger SV. Tijdens de 4-0 zege op 1. FC Nürnberg scoorde de aanvaller twee keer.

VfL Bochum-Bayern München 1-5Bayern München is erin geslaagd de uitstekende vorm van dinsdag tegen Juventus (4-1 winst) in de Champions League vast te houden. De ploeg van Louis van Gaal, die met dezelfde elf startte als in Turijn, speelde ook in het uitduel met VfL Bochum zeer dominant en joeg de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal op. Bayern drukte die strategie ook nu uit in een klinkende zege.

Na 23 minuten ontfutselde Thomas Müller Paul Freier de bal en bereikte Ivica Olic, die Mario Gomez de openingstreffer kon laten aantekenen. Tien minuten later taxeerde Mergim Mavraj een voorzet van Gomez totaal verkeerd en stond Bayern op 2-0. Op slag van rust zorgde Olic voor een nog prettigere gang naar de kleedkamer, hij was het eindpunt van een soepele aanval met Phillip Lahm en Bastian Schweinsteiger: 3-0.

Na rust weigerde Bayern, de ploeg op stoom gas terug te nemen. Olic tekende voor zijn tweede van de dag en Danijel Pranjic haalde van dichtbij uit voor 5-0. Een kwartier voor tijd maakte Christian Fuchs de uitslag voor Bochum iets draaglijker door een vrije trap fraai binnen te krullen.

1. FC Nürnberg-Hamburger SV 0-4Met de razendsnel van een enkelblessure herstelde Eljero Elia in de basis ging Hamburger SV op zoek naar de eerste overwinning in acht wedstrijden. In het uitduel met 1. FC Nürnberg trok de ploeg vanaf de aftrap ten aanval. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Tot goals leidde het niet in de eerste helft.

Kort na rust brak Elia de wedstrijd open. De buitenspeler werkte met een mooie lob een hard schot van Tunay Torun af. Binnen het uur bracht Marcell Jansen HSV op 2-0. De afgemeten voorzet kwam van Elia. Een fraaie actie kort daarna van Torun bracht de ploeg van Bruno Labbadia helemaal in veilige haven.

Een kwartier voor tijd tekende Elia voor zijn doppelpack. De vijfvoudig international werd keurig bediend door Jansen.

1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 1-1Een eenvoudig gegeven strafschop bracht 1899 Hoffenheim al in de negende minuut op voorsprong. Sejad Salihovic maakte geen fout vanaf elf meter. Na een uur kwam Eintracht Frankfurt op gelijke hoogte. Pirmin Schwegler scoorde van afstand.