Bayern bevestigt breuk met Süle: is een opvolger nodig?

Reacties

Directeur Oliver Kahn van Bayern München heeft woensdagmiddag tijdens een persconferentie bevestigd dat Niklas Süle zijn op 30 juni aflopende verbintenis niet zal verlengen.

Bayern bevestigt breuk met Süle: is een opvolger nodig?
© Pro Shots

Duitse media meldden begin deze week al dat de 26-jarige verdediger op weg is naar de uitgang. 'De onderhandelingen sleepten zich lange tijd voort. We hebben hem een aanbieding gedaan, maar hij legde ons voorstel naast zich neer. Na het seizoen zal Niklas de club verlaten', zo gaf Kahn een toelichting.

Zo ziet Bayern een jaar na David Alaba (naar Real Madrid) opnieuw een verdediger transfervrij vertrekken. 'We hebben een bepaalde verantwoordelijkheid op dit gebied, we moeten ons houden aan financiële voorwaarden. Het is heel normaal in deze wereld dat je niet altijd tot een akkoord komt.'

Süle komt dit seizoen vaak in actie, waardoor de vraag of Bayern nu een vervanger zal halen een logische is. 'We kijken naar alle opties, maar ook in de huidige selectie hebben we veel spelers op deze positie. We beschikken over Lucas Hernández, hebben in Dayot Upamecano een excellente verdediger en met Tanguy Nianzou is er ook een talent. Benjamin Pavard kan er bovendien ook spelen.'

Onder meer het kapitaalkrachtige Newcastle United wordt in verband gebracht met Süle, die sinds 2017 onder contract staat bij Bayern. De 37-voudige Duitse international genoot het laatste deel van zijn opleiding bij 1899 Hoffenheim, de club waarvoor hij ook debuteerde als prof.

Blijf via ons blog op de hoogte van al het transfernieuws:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.