Bayern al ruim een jaar onklopbaar in CL-thuisduels

Bayern München is bezig aan een ijzersterke Champions League-reeks. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Louis van Gaal niet meer sinds begin november 2009. De statistieken beloven niet veel goeds voor Internazionale, de ploeg die dinsdagavond in Duitsland een 1-0 thuisnederlaag moet zien goed te maken om een plek bij de laatste acht af te dwingen.

Bayern al ruim een jaar onklopbaar in CL-thuisduels

De zegereeks van Der Rekordmeister behelst inmiddels al zeven wedstrijden (zie graphic). Girondins Bordeaux was op 3 november 2009 de laatste ploeg die drie punten wist mee te nemen uit de Allianz Arena: 0-2.

Sinds de gememoreerde nederlaag – in de groepsfase van de vorige Champions League-editie – versloeg de formatie van Van Gaal (foto) achtereenvolgens Maccabi Haifa (groepsfase), Fiorentina (achtste finale), Manchester United (kwartfinale) en Olympique Lyon (halve finale). In de Champions League van vorig seizoen verloor München wél de finale. Destijds was Internazionale, dinsdagavond dus opnieuw de opponent, in Santiago Bernabéu (Madrid) met 2-0 te sterk door twee doelpunten van Diego Milito.

Dit seizoen kreeg de zegereeks van Bayern een vervolg. Alle drie de groepsduels mondden uit in een zege. Achtereenvolgens AS Roma, CFR Cluj en FC Basel werden puntloos huiswaarts gestuurd.

De knappe serie van Bayern is momenteel niet de meest indrukwekkende zegereeks in Europees verband. Barcelona won de laatste acht duels op eigen terrein. Met een zege evenaart Bayern vanavond dus die prestatie.

Na Bayern en Barça completeren Zenit Sint-Petersburg (6), Villarreal (5), Shakhtar Donetsk (4) en Schalke 04 (4) de lijst van ploegen die in Europees verband in thuisduels een knappe zegereeks op hun naam hebben staan. Ondanks de 1-0 zege in de eerste wedstrijd waarschuwt trainer Louis van Gaal zijn manschappen voor de return vanavond in München.

'Internazionale is een zeer sterke tegenstander. Wij moeten heel voorzichtig zijn', aldus de Nederlander. 'In de eerste wedstrijd (1-0 winst) speelde Inter op dezelfde manier als vorig seizoen in de finale. In mijn optiek waren we ook nu weer de betere ploeg. Maar we hebben maar een van de twee wedstrijden gewonnen.'

'Voetbal draait nu eenmaal om het maken van doelpunten. Mijn spelers moeten zeker in de beginfase zeer gefocust zijn, zodat ze de strijdwijze van Internazionale kunnen inschatten en daarop kunnen reageren.'

Samenstelling: Tim Tempelaars

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's