Bayer Leverkusen scoort tien keer in tweede helft

Bayer Leverkusen zette zaterdag een monsterscore neer in het duel met FK Pirmasens (DFB Pokal). De arme thuisploeg stapte uiteindelijk met een 1-11 nederlaag van het veld af. Toch leek het in de eerste helft allerminst op dubbele cijfers uit te draaien.

Stefan Kiessling, deze zomer nog actief op het WK in Zuid-Afrika, maakte het eerste doelpunt namens de uitploeg. Het bleek tevens de enige treffer voor rust.

In het tweede bedrijf draaide de Leverkusen-machine op volle toeren. In een tijdsbestek van 45 minuten vonden Kiessling, Patrick Helmes (3), Sydney Sam (2), Eren Derdyok (2), Renato Augusto en Arturo Vidal het net. Sebastian Reich liet het thuispubliek ten slotte niet zonder eretreffer naar huis gaan.

De grootste verrassing uit de bekerronde kwam op naam van Chemnitzer FC. De ploeg uit de Regionalliga was met 1-0 te sterk voor FC Sankt Pauli. De naar de Bundesliga gepromoveerde ploeg deed er alles aan om de nipte nederlaag nog te voorkomen maar wist geen treffer te produceren. Andreas Richter werd zo matchwinner met de enige treffer uit de wedstrijd (foto).