Basisplaats lonkt voor Aduriz door spierblessure Morata

Reacties

Een spierblessure in zijn linkerbeen heeft Álvaro Morata aan de kant gehouden bij de eerste volledige groepstraining van het Spaanse elftal. Het is nog onduidelijk of de spits van Juventus op tijd hersteld is voor de wedstrijd tegen Tsjechië op 13 juni, waardoor een basisplek lonkt voor de 35-jarige Aritz Aduriz.

Basisplaats lonkt voor Aduriz door spierblessure Morata

Zondag trainde de Spaanse ploeg voor het eerst met de spelers van Atlético en Real Madrid, die later aansloten vanwege de Champions League-finale. Bondscoach Vicente del Bosque werkt met zijn elftal toe na de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië op 7 juni en het eerste groepsduel met Tsjechië zes dagen later.

Het is nog onduidelijk wanneer de 65-jarige keuzeheer weer kan beschikken over Morata. De 23-jarige aanvaller viel geblesseerd uit tegen Zuid-Korea (6-1 winst) en bij nader onderzoek kwam een lichte spierkwetsuur aan het licht. Morata werkt individueel aan zijn herstel in het krachthonk.

De afwezigheid van Morata biedt kansen voor Aduriz, die in de herfst van zijn carrière plots de eerste spits van Spanje kan gaan worden. Door dit seizoen 36 keer te scoren in 55 duels beleefde hij het beste jaar in zijn loopbaan. Het Baskische doelpuntenkanon werd door Del Bosque beloond met een selectie voor het EK, waar Aduriz nu plots meer lijkt te kunnen worden dan slechts pinchhitter.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.