Spanje scoort er lustig op los tegen Zuid-Korea

Zuid-Korea is geen partij gebleken voor Spanje. De EK-deelnemer won het oefenduel - dat wegens de voorbereiding van La Roja in Oostenrijk werd afgewerkt - met 6-1.

De score werd na een half uur schitterend geopend door David Silva. De middenvelder van Manchester City krulde een vrije trap van een kleine twintig meter in de rechterbovenhoek, waarna amper twee minuten later de 2-0 al in het Zuid-Koreaanse doel lag. Doelman Kim Jin-Hyeon liet een houdbare bal uit zijn handen glippen, zag dat Álvaro Morata de bal afsnoepte en teruglegde op Cesc Fabregas en die tikte hem in het lege doel.

Nog voor rust had Nolito (foto) zijn eerste treffer van de wedstrijd te pakken. De aanvaller van Celta de Vigo kapte Kim Ki-Hee uit en poortte Jin-Hyeon. De sluitpost werd zo in de eerste helft flink te kijk gezet, terwijl Zuid-Korea in de voorgaande 891 minuten geen enkele treffer hoefde te slikken.

Voor Spanje was het scoreverloop voor de pauze geen reden om gas terug te nemen. Sterker nog: vijf minuten na de rust lag de 4-0 al in het net. Morata torende hoog boven Jin-Hyeon uit en knikte binnen. In de 54ste minuut bracht Nolito op aangeven van rechtsback Héctor Bellerin - net als zondag in het duel met Bosnië-Herzegovina (3-1 zege) - zijn totaal op twee.

De zogeheten eretreffer kwam er nog wel voor de Aziaten, toen het van richting veranderde schot van Ju Se-Jong de Spaanse debutant-goalie Sergio Rico (een kwartier voor tijd de vervanger van Iker Casillas) kansloos liet. Het slotakkoord was in de absolute slotfase voor Morata, die de eindstand op 6-1 bepaalde. Het is voor de regerend Europees kampioen een opsteker in aanloop naar het EK in Frankrijk, hoewel de equipe van bondscoach Vicente del Bosque nog één oefenduel wacht. Op 7 juni wacht nog een wedstrijd tegen Georgië (20.45 uur aftrap).