Basisplaats Jørgensen komt dichterbij: 'Hij wordt steeds sterker'

Reacties

Nicolai Jørgensen kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (aftrap 16.45 uur) nog niet in de basis beginnen bij Feyenoord. Dat zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens zijn persconferentie. Achter de inzetbaarheid van Sam Larsson staat een vraagteken.

Basisplaats Jørgensen komt dichterbij: 'Hij wordt steeds sterker'

Jørgensen miste na zijn WK-deelname met Denemarken de seizoenstart bij Feyenoord door een voetblessure. Na de interlandperiode maakte de 27-jarige spits zijn rentree tegen AZ (1-1) en afgelopen zondag speelde hij een half uur mee tegen FC Utrecht (1-0), tot grote vreugde van aanvoerder Robin van Persie die de honneurs in de punt van de aanval tot nu toe waarnam.

Dat zal ook tegen Vitesse waarschijnlijk nog zo zijn, vertelt Van Bronckhorst op de clubwebsite over de Deense spits. 'Hoe langer hij kan trainen en hoe meer speelminuten hij kan maken, hoe eerder hij klaar is voor een basisplek. Je ziet hem steeds sterker worden en stappen maken. Het moment van starten komt voor Nicolai steeds dichterbij.'

Of Larsson kan starten is ook nog niet zeker. De linksbuiten kreeg een tik op zijn voet tegen Utrecht, maar trainde vrijdag net als Jørgensen goed mee. 'We moeten kijken hoe hij er morgen voor staat richting de wedstrijd tegen Vitesse', zei Van Bronckhorst, die alleen de langdurig geblesseerde Ridgeciano Haps nog moet missen. 'Ik heb keuze genoeg.'

Larsson was net als Jørgensen donderdag niet van de partij in het bekerduel met Gemert (0-4 zege). Bij hun afwezigheid maakte spits Dylan Vente drie doelpunten en gaf linksbuiten Mo El Hankouri twee assists. Het betekende voor Feyenoord de vijfde zege in zes duels. Het resulteert in de derde plek in de Eredivisie. Vitesse staat zevende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Van Persie is veel fitter dan iedereen had gedacht'
Samenvatting Feyenoord - FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.