Vente leidt Feyenoord met hattrick naar eenvoudige bekerzege

Feyenoord heeft zich donderdag als laatste club geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker door hoofdklasse Gemert te verslaan. Dylan Vente was met een hattrick de gevierde man bij de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Gemert
Gemert
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord trad zeker niet met de sterkste elf aan tegen Gemert. Zo ontbrak Robin van Persie en mochten Kenneth Vermeer, Calvin Verdonk, Renato Tapia en Vente starten. De zeventienjarige Orkun Kökcü maakte op het middenveld zijn debuut in de Rotterdamse hoofdmacht.

Vente liet zich al vroeg zien in de spits bij Feyenoord en zette de bezoekers in het Solarunie Stadion van Helmond Sport na elf minuten op voorsprong. Mo El Hankouri deed het voorbereidende werk op de linkerflank en de spits tikte de bal in het doel. Vlak voor rust luisterde Kökcü zijn debuut op met een prachtige goal. De jonge middenvelder kreeg de bal van El Hankouri en liet keeper Bono Barten met een fraai schot in de verre hoek kansloos.

De score was nog wat karig voor Feyenoord, maar daar bracht Vente na rust verandering in. Na 65 minuten schoot de spits in drie instanties raak en ruim vijf minuten later werkte hij de bal door de benen van Barten in het doel: 0-4. Verder werd er niet meer gescoord in Helmond.

Feyenoord krijgt aanstaande zondag om 16:45 uur in de Eredivisie bezoek van Vitesse. De loting voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi vindt zaterdagavond rond 23.00 uur plaats.