Basisklant Van de Beek viert eerste overwinning bij United

Manchester United heeft dinsdag met enige moeite de volgende ronde van het toernooi om de League Cup bereikt. Met Donny van de Beek in de basis werd Championship-club Luton Town uitgeschakeld.

Luton Town
Luton Town
0 - 3
Manchester United

United kende afgelopen zaterdag een teleurstellende start van het seizoen. Crystal Palace won op Old Trafford met 1-3. De enige goal van United kwam van de debuterende invaller Van de Beek, die tegen Luton een basisplaats kreeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Ten opzichte van het duel met Palace bleef alleen Harry Maguire staan. Verder deden onder anderen Aaron Wan-Bissaka, Nemanja Matic en Odion Ighalo hun intrede.

Met al die wijzigingen kende United een moeizame eerste helft tegen de club uit het Championship. Luton kreeg zelfs enkele mogelijkheden, maar de debuterende keeper Dean Henderson werd niet geklopt. Henderson speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sheffield United. Aan de kant van United was Juan Mata het dichtst bij een goal, maar hij stuitte op doelman James Shea. De Spanjaard opende vlak voor rust alsnog de score vanaf elf meter nadat Brandon Williams werd gevloerd in het strafschopgebied.

In de tweede helft liep de score niet hoger uit voor United, maar de bezoekers kregen wel kansen. Jesse Lingard was twee keer dicht bij een goal en Van de Beek vond tot twee keer toe keeper Shea op zijn pad. Henderson moest in de slotfase nog in actie komen bij een van de spaarzame momenten van Luton. De doelman hield uiteindelijk de nul. Uiteindelijk waren het invallers Marcus Rashford (0-2) en Mason Greenwood (0-3) die voor de beslissing zorgde. Van de Beek was toen al gewisseld, net als Mata en Ighalo.

United neemt het in de volgende ronde op tegen Preston North End of Brighton & Hove Albion. Brighton is komende zaterdag ook de tegenstander in de Premier League.