Basisdebuut Suárez bij Atlético mondt uit in teleurstelling

Atlético Madrid heeft woensdag voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in La Liga. De formatie van trainer Diego Simeone kwam drie dagen na de ruime zege op Granada niet langs Huesca. Luis Suárez kon zijn stempel deze keer niet op de wedstrijd drukken.

Huesca
Huesca
0 - 0
Atlético Madrid

Suárez maakte afgelopen zondag nog indruk bij zijn debuut voor Atlético door in ruim twintig minuten als invaller twee keer te scoren en een assist te leveren tijdens de 6-1 overwinning op Granada. Logischerwijs zette trainer Diego Simeone de Uruguayaan tegen Huesca in de basis, naast de jonge João Félix. Het ging Atlético echter lang niet zo makkelijk af tegen de club uit het noorden van Spanje. In de rust hadden de bezoekers nog geen schot op doel gelost.

Het inbrengen van Ángel Correa voor Vitolo hielp voor Simeone niet genoeg om de wedstrijd in handen te krijgen. Na een uur werden Suárez en Marcos Llorente de slachtoffers. Yannick Carrasco en Diego Costa waren hun vervangers. Het was vervolgens Félix die met een schot dat net naast vloog een mogelijkheid kreeg op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk niet meer, waardoor Atlético genoegen moest nemen met een punt.

Villarreal
Villarreal
3 - 1
Alavés
Alavés

Villarreal had zondag nog weinig in te brengen tegen het Barcelona van trainer Ronald Koeman (4-0), maar woensdag deelde de ploeg in eigen huis de lakens uit tegen Alavés. Paco Alcácer tikte een voorzet van Mario Gaspar na dertien minuten binnen bij de eerste paal en zorgde zo voor 1-0. Door een blunder van doelman Sergio Asenjo, die zich verkeek op een dieptepass van Deyverson, slaagde Édgar Méndez erin om gelijk te maken.

Vlak voor rust stond Villarreal echter alweer op voorsprong. Gaspar werd gevloerd en de bal ging op de stip. Gerard Moreno schoot raak en zorgde voor 2-1. Villarreal was de bovenliggende partij en verdubbelde na rust de marge toen Deyverson naar de kant was gehaald voor John Guidetti. Nu was het de defensie van Alavés die zich verkeek op een diepe bal. Moreno nam aan en raakte de lat, waarna Alcácer zijn tweede goal van de avond maakte en de wedstrijd besliste.