Basisdebuut Bazoer, Wilkshire houdt Boulahrouz op bank

Reacties

Riechedly Bazoer is op het middenveld van Ajax de vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen. Het achttienjarige talent start daardoor uitgerekend in De Klassieker voor het eerst in de basis in een competitieduel. Bij Feyenoord maakt Luke Wilkshire zijn opwachting als rechtsback.

Basisdebuut Bazoer, Wilkshire houdt Boulahrouz op bank

Voorafgaand aan de kraker in De Arena was er vooral veel onduidelijk over de vacature op het middenveld. Ajax-coach Frank de Boer had verschillende opties om de afwezigheid van Klaassen op te vangen. Behalve Bazoer kunnen ook Niki Zimling en Jaïro Riedewald immers prima uit de voeten op het middenveld, terwijl ook het terugschuiven van Lasse Schöne een mogelijkheid was.

Omdat De Boer uiteindelijk voor Bazoer heeft gekozen als derde middenvelder naast Lucas Andersen en Thulani Serero, is er in de voorhoede geen plaats voor Anwar El Ghazi. De negentienjarige rechtsbuiten start op de bank, omdat Schöne en Ricardo Kishna de flanken bezetten. Schöne start op links en wordt in zijn rug gesteund door de weer fitte Nicolai Boilesen. Zijn rentree was door De Boer al aangekondigd.

Over de basiself van Feyenoord waren minder twijfels. Wel hadden Khalid Boulahrouz, Bilal Basaçikoglu en Ronald Graafland in aanloop naar De Klassieker last van griepverschijnselen. Of Boulahrouz daarom op de bank zit is niet duidelijk. Desondanks moet de 33-jarige verdediger wel voor het eerst sinds het thuisduel met AZ Wilkshire voor zich dulden.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Bazoer, Serero, Andersen; Kishna, Milik, Schöne.
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.