Basel-coach Koller haalt zijn gelijk na uitschakelen van PSV

Reacties

FC Basel heeft de inkomsten uit Europees voetbal hard nodig om het hoofd boven water te houden. De 2-1 overwinning op PSV was dan ook meer dan welkom. Marcel Koller is de gevierde man.

Basel-coach Koller haalt zijn gelijk na uitschakelen van PSV

De coach van Basel beleefde een moeilijke week in aanloop naar de thuiswedstrijd van dinsdagavondavond. Eerst werd in Eindhoven een zeker lijkende zege op PSV verspeeld, met twee late doelpunten van Sam Lammers ('89) en Donyell Malen ('93). De missie voor de return was door deze klap in het gezicht duidelijk: er moest in eigen huis gewonnen worden.

Mede daardoor besloot Koller om voor de competitiewedstrijd tegen St. Gallen van afgelopen zaterdag zeven basisspelers, onder wie aanvoerder Valentin Stocker, rust te geven. Basel verloor met 1-2 en dus kreeg Koller te maken met felle kritiek. Na de overwinning op PSV en het bereiken van de derde voorronde van de Champions League, is de coach er echter van overtuigd dat hij afgelopen weekend de juiste beslissing heeft genomen.

'Het was noodzakelijk om tegen St. Gallen te roteren, omdat de wedstrijd van vandaag zeer intensief zou worden', vertelde Koller na afloop. 'Het is een fantastische avond geworden. De supporters stonden ons al voor de wedstrijd toe te juichen, dat gaf me voor de aftrap al een zeer goed gevoel. Dit is de eerste keer dat ik dit op deze manier in ons stadion heb beleefd.'

'De steun van de fans gaf mijn spelers in de tweede helft extra lucht', vervolgde Koller, die weet dat zijn ploeg in ieder geval tot de winter zeker is van Europees voetbal. Mocht Basel in de derde voorronde sneuvelen tegen LASK Linz, dan mag het in ieder geval meedoen aan de groepsfase van de Europa League. 'De grootste druk is nu weggevallen, maar we willen meer. We willen naar de Champions League.'

'PSV geeft de goals veel te makkelijk weg'
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Basel
Meer over FC Basel
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.