Barthez stapte nog voor eindsignaal in auto

Fabien Barthez is het blunderen nog niet verleerd. Bij FC Nantes zorgt hij opnieuw voor ophef met zijn gedrag na het verloren degradatieduel met Sedan.

Barthez stapte nog voor eindsignaal in auto

FC Nantes strijdt tegen degradatie en hoopte met Barthez een welkome versterking te hebben aangetrokken. Maar in de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Sedan was de 36-jarige doelman schuldig aan de enige tegentreffer. Hij werkte een voorzet van David Ducourtioux in zijn eigen doel, waardoor Nantes opnieuw hekkensluiter is.

Het was niet alleen de blunder waarmee Barthez opviel, hij baarde net zo veel opzien door vlak na zijn misser om een wissel te vragen en nog voor het eindsignaal in zijn auto te stappen en Stade de La Beaujoire achter zich te laten. Voorzitter Rudi Roussillon verdedigde zijn keeper zondag door te melden dat de 87-voudige international zich met een blessure had laten vervangen.

Coach Michel Der Zakarian vertelde maandag een heel ander verhaal. 'Hij was niet geblesseerd', verklaarde de trainer nadat hij maandag met de keeper had gesproken. 'Alles blijft intern, er is geen enkel probleem. Hij weet dat hij een boulette (blunder, red.) heeft gemaakt.' Zondag was Der Zakarian iets feller geweest. 'Hij is goed en een echte professional, maar hij heeft het vandaag erg, erg slecht gedaan. Een enorme kruk.'

Aanvoerder Mauro Cetto, een van de spelers die het meest contact heeft met de in december gearriveerde doelman, snapte ook weinig van het vertrek van Barthez: 'Hij lijdt enorm omdat hij weet dat hij verantwoordelijk is voor de tegentreffer. Hij ergerde zich en koos ervoor het stadion te verlaten. Iedereen zou ervoor hebben gekozen te blijven, maar om hem te begrijpen moet je in zijn hoofd kunnen kijken.'

Klik hier om de blunder van Barthez te zien op You Tube

Bekijk hier al onze video's