Barkley en Lukaku helpen Everton een ronde verder

Everton heeft zich geplaatst voor de kwartfinale in het toernooi om de FA Cup. Op bezoek bij AFC Bournemouth sloeg het elftal van manager Roberto Martínez na rust toe (0-2).

Bournemouth en Everton maakten er eerder dit seizoen een waar spektakelstuk van in de Premier League, in een duel dat in de laatste tien minuten van 0-2 nog in 3-3 eindigde. Twee treffers vielen daarbij ver in de extra tijd, dus de toeschouwers op Dean Court gingen zaterdag eens goed zitten voor een enerverend bekerpotje.

Veel opwinding was er niet in de eerste helft, waarin de thuisclub de beste kans kreeg om op voorsprong te komen. Na hands voor James McCarthy ging de bal op de stip, maar Charlie Daniels zag zijn inzet worden gestopt door Joel Robles.

Een dure misser, want na rust was het Everton dat de partij naar zich toetrok. Ross Barkley liet met een van richting veranderd schot Adam Federici kansloos, waarna Romelu Lukaku uit een corner van dichtbij de 0-2 tegen de touwen ramde. Dezelfde stand als in het competitieduel op dat moment, maar de tweede club uit Liverpool liet het nu niet zover meer komen als op die memorabele novemberdag.