Barcelona zonder Messi naar zwaarbevochten triomf

Barcelona heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen ternauwernood gewonnen. De Catalanen kwamen goed weg bij Málaga (0-1).

Barcelona trad in Andalusië aan zonder Lionel Messi, die wegens bovenbeenklachten niet tot de selectie behoorde. Het lag voor de hand dat trainer Tata Martino voor Neymar zou gaan kiezen in de punt van de aanval, maar ook de Braziliaan stond niet in de basiself. Martino acht Neymar nog niet fit genoeg om negentig minuten te spelen; Cesc Fàbregas mocht in de punt starten.

De Catalanen waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar vergeleken met het eerste competitieduel met Levante (7-0) was Barcelona een stuk minder dreigend. In de eerste helft was Alexis Sánchez dicht bij een treffer, maar zijn vliegende kopbal werd gestopt door de Argentijn Willy. Toch ging Barcelona de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong; op slag van rust was een afstandsschot van Adriano te machtig voor de sluitpost.

Barcelona bleef de bovenliggende partij, maar de daadwerkelijke angel in het aanvalsspel ontbrak. Neymar mocht een half uur voor tijd nog opdraven, maar ook hij kon het verschil niet maken. Sterker nog: Málaga was in de tweede helft nog het dichtst bij een doelpunt.

De pas zeventienjarige Fabrice Olinga trof twintig minuten voor tijd, na een snelle counter, de paal. In de blessuretijd had Sebastián Fernández de 1-1 op zijn hoofd, maar hij kopte recht op Víctor Valdés af. Barcelona kan de drie zwaarbevochten punten koesteren.

Levante – Sevilla 0-0
Na de 7-0 afstraffing van vorige week tegen Barcelona was Levante op zoek naar eerherstel tegen Sevilla, dat de openingswedstrijd verloor van Atlético Madrid. Beide ploegen hielden elkaar echter in evenwicht.

Overigens speelde Sevilla-middenvelder Vicente Iborra, die deze zomer overkwam van Levante, opnieuw met rugnummer 12. Dat nummer was vorig jaar nog voor Hedwiges Maduro, maar de Nederlander heeft dat shirt moeten inleveren. Bekend is dat Maduro mag vertrekken uit Andalusië; hij heeft (nog) geen rugnummer gekregen bij Sevilla.