Barcelona zet streep door shirtontwerp met 'verboden' kleur wit

Reacties

Het bestuur van Barcelona heeft naar verluidt een streep gezet door een ontwerp van Nike voor het uittenue van het seizoen 2020/21. De reden? Het was wit, de kleur van aartsrivaal Real Madrid. Met dat opmerkelijke bericht komt de Catalaanse sportkrant El Mundo Deportivo naar buiten op de dag dat in Camp Nou het heenduel tussen Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld in de halve finale van het Copa del Rey-toernooi.

Barcelona zet streep door shirtontwerp met 'verboden' kleur wit

Het gebruik van de kleur wit ligt nogal gevoelig in Camp Nou. Nike dacht het zich echter te kunnen permitteren door het ontwerp te baseren op het kruis van Sant Jordi, dat ook is verwerkt in de vlag van de stad Barcelona. Het bestuur van Barcelona staat normaal gesproken bovendien wel open voor gewaagde ontwerpen, zoals het thuisshirt met horizonale strepen in 2015/16, maar vond dit idee van Nike toch wat te ver gaan.

En dus ging er een streep door het witte shirt. Hoe gevoelig het gebruik van die kleur is, die gezien het 'maagdelijk' witte tenue van De Koninklijke wordt geassocieerd met Los Blancos uit Madrid, bleek uit de discussie die de witte streep op de schouder in het thuisshirt van 1991/92 losmaakte onder de fans. Sindsdien geldt er in Camp Nou een verbod op het gebruik van die kleur bij het ontwerp voor tenues van het eerste elftal, aldus Mundo Deportivo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier een vooruitblik op El Clásico
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.