Barcelona vrijgesproken van corruptie in geruchtmakende zaak

Reacties

De aanklachten tegen Barcelona in de geruchtmakende zaak rond de vermeende omkoping van scheidsrechters zijn vrijdag ingetrokken. De rechtbank in Barcelona oordeelde dat het niet mogelijk was de verdenkingen hard te maken.

Barcelona vrijgesproken van corruptie in geruchtmakende zaak
© Pro Shots

Voorzitter Joan Laporta zei vorig jaar al dat hij zich geen zorgen maakte over de aanklachten die tegen hem en de club werden uitgesproken in de zogeheten Negreira-zaak. Als vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie ontving José María Enríquez Negreira tussen 2001 en 2018 via zijn bedrijf zo'n zeven miljoen euro van Barcelona. Eerder zag de openbaar aanklager ook al geen reden om Barça te vervolgen. 

Diverse partijen in het Spaanse voetbal, waaronder aartsrivaal Real Madrid en enkele oud-scheidsrechters, grepen die verdenking van corruptie aan om Barcelona zwart te maken. De rechtbank in de Catalaanse hoofdstad ziet volgens persbureau EFE echter niet langer reden om de aanklachten overeind te houden. Daarmee lijkt de corruptiezaak afgedaan en hoeft Barça niet langer te vrezen voor een civiele straf.

Barcelona spreekt zijn tevredenheid uit over de uitspraak die de rechtbank vrijdag deed. 'Dit bevestigt de verdediging van de club en weerlegt de verdenkingen van corruptie. We zijn er altijd overtuigd dat het recht zou zegevieren en dat de onschuld van de club zou worden bewezen, nu alle feiten zijn verhelderd.' Volgens Spaanse media kan Barça nog wel in een Sportgerechtshof worden aangeklaagd, maar die straffen zijn minder zwaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.