Barcelona verspeelt in blessuretijd twee punten

Barcelona verdiende de winst op bezoek bij Osasuna, maar moest in blessuretijd een gelijkspel toestaan. De beschuldigende vinger kon na de 1-1 in Pamplona in de richting van Rafael Márquez worden gewezen.

Márquez dacht zich vlak voor het eindsignaal een frivoliteit te kunnen veroorloven, maar dat kwam de Mexicaan duur te staan. Javier Camuñas ging er met de bal vandoor en diens voorzet werd door Gerard Piqué bij de eerste paal in zijn eigen doel gewerkt.

Het puntenverlies van Barcelona was totaal onnodig. De koploper van de Primera División had het lange tijd lastig, maar Seydou Keita zorgde in de 73ste minuut op aangeven van Carles Puyol voor 0-1. Daarna kregen de gasten vijf kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat lieten ze dus na.

Barcelona zag de voorsprong op Real Madrid slinken tot één punt. De Koninklijke won eerder op de avond met 2-0 van Getafe. Ook Sevilla kwam naderbij. De Andalusiërs verkleinden de achterstand op Barcelona tot vier punten door te winnen bij Xerez.