'Barcelona richt vergrootglas op Eredivisie voor oranje toekomst'

Reacties

Barcelona heeft de Nederlandse markt altijd scherp in de gaten gehouden en doet dat volgens Mundo Deportivo nog steeds. Donyell Malen, Myron Boadu en Calvin Stengs worden door de Catalaanse krant naar voren geschoven als mogelijke versterkingen voor de toekomst.

'Barcelona richt vergrootglas op Eredivisie voor oranje toekomst'
© Pro Shots

Barcelona heeft een rijk verleden met Nederlandse spelers en vooral rond de eeuwwisseling was de selectie van de Spaanse grootmacht met onder meer Frank en Ronald de Boer, Phillip Cocu, Marc Overmars en Patrick Kluivert bijzonder oranje gekleurd. Op het moment zit er met Frenkie de Jong één Nederlander bij de A-selectie. Ludovit Reis en Xavier Mbuyamba hopen daar in de toekomst ook te mogen aansluiten. (tekst gaat door onder de video)

Wordt Xavier Mbuyamba de opvolger van Gerard Piqué?

Barcelona blijft de ogen openhouden voor Nederlands talent. Mundo Deportivo schrijft dat scouts van de Spaanse kampioen dit seizoen regelmatig op de tribunes hebben gezeten bij Eredivisie-wedstrijden en talloze rapporten over veelbelovende talenten hebben opgesteld. Naci Ünüvar en Ryan Gravenberch staan al een tijdje op het lijstje, maar de Barcelona-scouts kijken niet alleen bij Ajax.

In de berichtgeving worden ook de namen van PSV'er Malen en AZ-aanvallers Boadu en Stengs genoemd. De drie zouden deel uitmaken van een 'oranje operatie voor de toekomst'. De nadruk ligt op dat laatste woord, want voor komende zomer worden de pijlen toch vooral gericht op Lautaro Martínez van Internazionale en de mogelijke terugkeer van Neymar (Paris Saint-Germain).

De 21-jarige Malen schijnt al sinds vorig jaar gevolgd te worden. De aanvaller van PSV was bezig aan een sterk seizoen, met elf goals uit veertien competitiewedstrijden, voordat een knieblessure roet in het eten gooide. Boadu (19) scoorde dit seizoen veertien keer en werkt daarbij goed samen met Stengs (21), die dus ook mag dromen van een toekomst in het Camp Nou. Zijn contract bij AZ loopt nog tot medio 2023 door, net als de verbintenis van Boadu. Malen ligt bij PSV tot medio 2024 vast.

Malen, Boadu en Stengs worden allemaal vertegenwoordigd door Mino Raiola. Die vertelde eerder al aan VI dat zijn cliënten behoorlijk gewild zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.