Barcelona rekent niet meer op Dembélé

Reacties

Ousmane Dembélé lijkt bezig aan zijn laatste weken als speler van Barcelona. Volgens meerdere Spaanse media heeft de club de hoop op een langer verblijf van de Fransman opgegeven.

Barcelona rekent niet meer op Dembélé
© Pro Shots

Dembélé kwam in de zomer van 2017 voor een astronomisch bedrag naar Camp Nou om de leegte na het vertrek van Neymar op te vullen. Door aanhoudend blessureleed en problemen met zijn discipline kwam het enorme talent van de Franse dribbelaar in Barcelona nooit echt tot wasdom. De afgelopen vijf jaar kwam hij tot 32 goals in 150 officiële optredens.

Met zijn salaris drukte Dembélé ondertussen wel flink op de begroting en toen Joan Laporta de financiële huishouding op orde probeerde te maken, leidde dat tot een publiekelijke clash tussen beide partijen. Laporta voerde wekenlang de druk op voor Dembélé om in januari te vertrekken en zo ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten, maar de Fransman besloot voelde daar weinig voor.

Uiteindelijk werd Dembélé toch weer in genade aangenomen en speelde hij het afgelopen half jaar een belangrijke rol in de opleving van Barcelona onder Xavi Hernández. Voor het eerst in lange tijd bleef Dembélé fit en kon hij met zijn dribbels en diepgang van waarde zijn: hoewel hij slechts vijftien keer in de basis startte, werd hij zelfs assistkoning van La Liga.

Barcelona voerde de afgelopen tijd toch weer meerdere gesprekken met de entourage van Dembélé om hem langer in Camp Nou te houden. Technisch directeur Mateu Alemany reisde er zelfs voor naar Marokko. Later volgde nog een intensief gesprek in Barcelona.

De club heeft daarna echter niets meer gehoord en zowel Sport als El Mundo Deportivo meldt nu dat Barcelona de deur nu definitief dicht doet. Die conclusie is in Spaanse media al vaker getrokken, maar lijkt nu wel gegrond. Dembélé zit in de laatste weken van zijn contract en kan vanaf 1 juli dus transfervrij tekenen bij een nieuwe club.

Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.