Barcelona met trefzekere Martens weer flinke maat te groot voor vrouwen PSV

De vrouwen van PSV hebben in de return van de zestiende finale in de Champions League tegen Barcelona niet voor een wonder kunnen zorgen. Na de 1-4 nederlaag van vorige week in Eindhoven werd het in het Johan Cruijff Stadion in Barcelona opnieuw 4-1. De jarige Lieke Martens (28) scoorde twee keer.

Barcelona
Barcelona
4 - 1
PSV
PSV

Daarmee zit het Champions League-avontuur van PSV er al na één ronde op. Vorige week was dat al min of meer duidelijk, toen Barcelona mede dankzij een doelpunt van Martens een flinke maat te groot was. Dat was een week later weer het geval, met opnieuw een hoofdrol voor de Oranje-international.

Waar Martens een week geleden de vierde Barça-treffer maakte, zorgde ze woensdag vlak voor rust voor de 2-0 door de bal bij de tweede paal binnen te tikken na een voorzet vanaf de rechterkant. In de tweede helft voegde ze daar nog een treffer aan toe door met een kopbal uit een corner de de 4-0 te maken.

Omdat ook de Noorse Caroline Graham Hansen zowel voor als na rust PSV-keeper Sari van Veenendaal passeerde met een schot in verre hoek, viel er voor de Eindhovense vrouwen niets te halen. Wel maakte Joëlle Smits in de slotfase nog de eretreffer. Maar het debuut in de Champions League zit er op voor PSV.

Dit was de 2-0 van Lieke Martens.

De vrouwen van Ajax spelen vanavond ook in de Champions League, uit bij Bayern München. Vorige week werd het in Amsterdam 1-3 voor de Duitse vrouwen.