Barcelona lijdt verrassende nederlaag tegen Getafe

Barcelona heeft zichzelf zaterdagavond een slechte dienst bewezen in de uitwedstrijd tegen Getafe. In de voorstad van Madrid liepen de Catalanen tegen een even verrassende als pijnlijke nederlaag op: 1-0. Het was de eerste verliespartij voor Barça sinds 30 april van dit jaar.

Barcelona lijdt verrassende nederlaag tegen Getafe

Zoals bijna altijd had Barcelona het meeste balbezit, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola was niet bij machte Getafe kapot te spelen en creëerde opvallend weinig kansen. Zelfs Lionel Messi, de voorbije vijf duels van de Catalanen goed voor negen treffers, was onzichtbaar.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 67ste minuut. Uit een corner van Pablo Sarabia kopte Getafe-verdediger Juan Valera de 1-0 tegen de touwen, wat leidde tot een uitzinnige vreugde bij de tienduizend toeschouwers in het stadion Coliseum Alfonso Pérez.

In de slotfase van het duel was Barcelona nog dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Messi tegen de paal én een fraaie redding van doelman Moya op de rebound stonden de 1-1 in de weg.

Door de nederlaag tegen Getafe is de achterstand van Barcelona op aartsrivaal en koploper Real Madrid opgelopen tot zes punten. En dat terwijl de competitiekraker tegen de eeuwige aartsrivaal (op 10 december in Estadio Bernabéu) steeds dichterbij komt. Real won eerder deze avond overtuigend met 4-1 van Atlético Madrid.

Barcelona zag door het verlies tevens een fraaie reeks sneuvelen. De Catalanen waren de voorbije 27 officiële wedstrijden ongeslagen gebleven. Met een zege of gelijkspel zou de formatie van Guardiola het clubrecord van de periode 2010-11 (28 duels) geëvenaard hebben. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's