'Barcelona kon Memphis zelfs met flinke korting krijgen'

Reacties

Voor Barcelona begint het een steeds pijnlijker verhaal te worden dat het niet gelukt is Memphis Depay binnen te halen. Uit nieuwe informatie uit Spanje blijkt dat Olympique Lyon de vraagprijs wel erg had laten zakken.

'Barcelona kon Memphis zelfs met flinke korting krijgen'
© Pro Shots

In El Mundo Deportivo wordt donderdag dieper ingegaan op het mislukken van de transfer. Al kort na de komst van Ronald Koeman was duidelijk dat de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal Memphis hoog op zijn verlanglijstje had staan. De 26-jarige aanvaller moest de opvolger worden van Luis Suárez, die naar Atlético Madrid vertrok. Het lukte Barça echter niet Memphis binnen te halen, simpelweg omdat er onvoldoende ruimte was gecreëerd in het salarishuis.

Lyon kan in ieder geval niet verweten worden dat het niet mee wilde werken. De Franse club zou aan de onderhandelingen zijn begonnen met een vraagprijs van 25 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan variabelen. Volgens El Mundo Deportivo was de vraagprijs vlak voor het sluiten van de transfermarkt gezakt naar acht miljoen euro plus variabelen. Het zo erg laten zakken van de vraagprijs heeft alles te maken met de contractsituatie van Memphis, wiens verbintenis komende zomer afloopt. Vanaf januari kan hij dus met clubs onderhandelen over een transfervrije overstap.

Om de benodigde ruimte te maken in het salarishuis moest Barcelona in de slotfase van de transferperiode nog zaken doen. De club wilde af van Jean-Clair Todibo en Ousmane Dembélé, maar het lukte niet de twee te overtuigen naar respectievelijk Fulham en Manchester United te gaan.

Reactie Memphis
Memphis ging woensdagavond na de verloren interland tegen Mexico zelf in op het afketsen van zijn toptransfer. Hij gaf bij de NOS toe dat een overstap niet ver weg was: 'Aardig dichtbij, ja. We hoeven niet op alle details in te gaan, maar er waren bepaalde regels die het tegen hielden helaas. Maar ik geloof dat alles gebeurt met een reden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.