Memphis over afgeketste Barça-transfer: 'Bepaalde regels hielden het tegen helaas'

Reacties

Memphis Depay speelde woensdagavond met Nederland tegen Mexico (0-1) en deed dat 'gewoon' nog als speler van Olympique Lyon. Een transfer naar Barcelona kwam niet rond.

Memphis over afgeketste Barça-transfer: 'Bepaalde regels hielden het tegen helaas'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Mexico
Mexico

'Het leven loopt zoals het moet lopen', zei Memphis voor de camera van de NOS. De aanvaller van Oranje stelde echter ook dat een overstap naar het Barcelona van voormalig Oranje-bondscoach Ronald Koeman niet ver weg was. 'Aardig dichtbij, ja. We hoeven niet op alle details in te gaan, maar er waren bepaalde regels die het tegen hielden helaas. Maar ik geloof dat alles gebeurt met een reden', relativeerde Memphis zijn afgeketste transfer.

Memphis is in elk geval het komende half jaar dus nog speler van Olympique Lyon, al sluit hij niet uit dat het in toekomst alsnog tot een samenwerking met Barcelona komt. 'Ik focus me nu op Olympique Lyon en wil daar weer belangrijk zijn. Dan kijken we daarna wel weer hoe het loopt. Als ik mijn ding doe zal de interesse er straks misschien nog steeds wel zijn. Ik moet nu de knop gewoon omzetten', aldus Memphis. 

Mexico
Tegen Mexico kreeg Memphis dé kans op de 1-1 namens Oranje. Na een kopbal van Luuk de Jong had de aanvaller, die na rust de aanvoerdersband van Virgil van Dijk had overgenomen, de bal voor het inschieten. Hij raakte echter keihard de lat: 'Die kans moet er gewoon in, dan verlies je hier niet. Persoonlijk kon het vandaag dus ook beter, want ik moet bepalender zijn', zei Memphis over de nederlaag tegen Mexico.

De aanvaller zag dat Oranje even moest wennen aan de nieuwe samenstelling: 'Dit was niet het team waar we altijd mee spelen. Het is dan even wennen om de connectie te vinden. Sommigen maakten hun debuut dus dan is het allemaal eventjes zoeken. Zondag (tegen Bosnië-Herzegovina voor de Nations League, red.) zijn er weer jongens bij die nu niet gespeeld hebben en dan hopen we dat die connectie beter is', aldus Memphis, die zelf zondag geschorst is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.