Barcelona komt laat op stoom maar wint eenvoudig

Met bijna 75 procent balbezit en veel kansen was Barcelona oppermachtig tegen Athletic in een kletsnat Bilbao. De Catalanen kwamen pas laat écht op gang en daarom bleef het lang spannend. Barcelona stapte uiteindelijk met een 3-1 zege van het veld.

Barcelona komt laat op stoom maar wint eenvoudig

Zonder Lionel Messi moest Barcelona de lastige uitwedstrijd afwerken. De Catalanen speelden weer hun vertrouwde rappe combinatiespel, maar kwamen in de eerste helft niet tot levensgrote kansen. De ploeg van Pep Guardiola was regelmatig dicht bij een treffer, maar beet niet door. David Villa had pech dat hij de paal raakte.

De grootste kans was zelfs voor Igor Martinez Caseras namens Bilbao, maar de aanvaller was te gehaast in kansrijke positie en mikte over de lat boven Víctor Valdés. Barça kreeg na 34 minuten een zetje in de rug toen Fernando Amorebieta rood zag na een overtreding op Andrés Iniesta.

De middenvelder die ook bij uitduels van Barcelona toegejuicht wordt vanwege zijn treffer die Spanje tegen Oranje de wereldtitel bracht, werd vervolgens in het restant van de wedstrijd uitgefloten.

Na rust pakte Barcelona de zaken serieuzer aan. Maxwell verving de zeer fletse Adriano Correia en oogde scherper op het kletsnatte veld. De eerste kans was voor Bilbao, maar Mikel San José mikte op de paal. Na 55 minuten nam Barcelona de leiding. Na een goede combinatie tussen Iniesta, Maxwell en David Villa werd Seydou Keita vrijgespeeld. De Malinees rondde bekwaam af.

Barcelona was door de treffer bevrijd en liet Bilbao alle hoeken van het veld zien. Pedro, Iniesta en Villa kregen uitstekende kansen maar troffen de paal of de prima Athletic-goalie Gorka Iraizoz. Een kwartier voor tijd was het wel raak toen Xavi (foto) een schot losliet. Via een verdediger van Bilbao vloog het projectiel in het doel.

In de slotfase verloor Barcelona nog even het hoofd. Villa kreeg rood omdat hij zijn frustratie niet de baas was en overdreven reageerde op Carlos Gurpegi. De Athletic-verdediger reageerde nog heftiger en zag dat arbiter Mateu Lahoz de Barça-spits van het veld stuurde. Plots kreeg Bilbao meer elan en via Igor Gabilondo kwam de thuisploeg zowaar terug in de wedstrijd.

Valdés redde eerst nog knap op een kopbal van Javi Martínez maar Oscar De Marcos behield het overzicht en bediende Gabilondo: 1-2. Barcelona liet zich niet van de wijs brengen, na een goede actie van Pedro schoot Carlos Busquets de 3-1 op het scorebord.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's