Barcelona klaagt Neymar aan wegens contractbreuk

Reacties

Barcelona heeft Neymar aangeklaagd wegens contractbreuk. Dit maakte de Catalaanse grootmacht dinsdagmiddag in een statement bekend. Volgens de Spaanse club moet Neymar liefst 8,5 miljoen euro betalen.

Barcelona klaagt Neymar aan wegens contractbreuk

De Braziliaanse superster maakte begin deze maand voor een bedrag van 222 miljoen euro de overstap naar Paris Saint-Germain. Volgens zijn oude werkgever is dit niet helemaal volgens de regels gegaan.

Neymar verlengde namelijk in oktober nog zijn contract bij Barcelona. De Braziliaan ontving destijds een loyaliteitsbonus van 8,5 miljoen euro. Dat de linksbuiten later via een vertrekclausule de deur van Camp Nou achter zich dichtsloeg, wijst volgens de club op contractbreuk. De bonus komt hierdoor volgens Barça op nul te staan en de club hoopt dit geld terug te krijgen.

De dribbelaar uitte eerder deze week nog openlijk kritiek op het Barcelona-bestuur. 'Ik heb vier prachtige jaren gehad bij Barcelona en heb prettig afscheid genomen, maar niet van het bestuur. Voor mij zijn zij niet de mensen die er horen te zitten, met het oog op de toekomst van Barcelona. Barça verdient beter.'

Neymar-show
Neymar kende een uitstekende start in de Ligue 1. Tijdens zijn debuut tegen Guingamp (0-3) leverde de aanvaller een doelpunt en een assist. Bij zijn tweede wedstrijd tegen Toulouse (6-2) volgde een grote Neymar-show met twee treffers en twee assists.

'Neymar direct van een andere planeet in Parijs'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.