Barcelona kan titel ruiken na knappe zege op Atlético

Reacties

Barcelona heeft het slechte gevoel na twee remises op rij weggespoeld door de topper tegen Atlético Madrid te winnen. Barça heeft als koploper van Spanje nu met nog acht speelrondes te gaan een voorsprong van elf punten. Frenkie de Jong speelde bij zijn rentree 79 minuten mee.

Barcelona kan titel ruiken na knappe zege op Atlético
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Tegen Girona en Getafe oogde het team van Xavi aanvallend onmachtig. Op weg naar de clash met ploeg in vorm Atlético werd twee keer op rij met 0-0 gelijkgespeeld. Een nederlaag in Camp Nou tegen het team van Diego Simeone zou betekenen dat er toch nog een beetje spanning zou terugkeren in de titelstrijd in La Liga. Zo ver kwam het niet. Het was Ferran Torres die voor grote opluchting zorgde bij Barcelona, waar de weer fitte De Jong direct in de basis begon na vier duels te hebben gemist. Torres had als linksbuiten de voorkeur gekregen boven Ansu Fati en betaalde het vertrouwen van Xavi terug.

De 23-jarige aanvaller kreeg de bal vlak voor rust van Raphinha, op twintig meter van het doel van Atlético. Torres legde de bal goed voor zijn rechter en klopte Jan Oblak koeltjes met een laag schot in de verre hoek: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voorafgaand aan dat doelpunt was Atlético al een paar keer dicht bij een treffer geweest. Antoine Griezmann had in de eerste minuut bijna op geweldige wijze gescoord tegen zijn oude club. De in bloedvorm verkerende Fransman had bij die kans met een schot met veel gevoel de lat geraakt en was bij een latere mogelijkheid op Marc-André ter Stegen gestuit.

Terugkeer Pedri
Na bijna een uur probeerde Simeone de druk op Barcelona te verhogen door Álvaro Morata in te laten vallen. Het slotoffensief van Atlético was nog niet begonnen, of Barça deelde via Gavi bijna de genadeklap uit. Het toptalent uit Andalusië schoot van dichtbij voorlangs en liet zo een grote kans op de 2-0 liggen. De achttienjarige Gavi kreeg in het laatste halfuur binnen de lijnen weer gezelschap van zijn twee jaar oudere maatje Pedri, die weer fit is en als invaller zijn eerste speelminuten sinds 16 februari maakte. Xavi hield de vijftienjarige Lamine Yamal, die de jongste debutant in de Barcelona-historie kon worden, op de bank.

Barcelona liet na de marge te verdubbelen. Nog meer dan Gavi mocht Raphinha dat zichzelf kwalijk nemen. De Braziliaan miste met nog twintig minuten te gaan een reuzekans. De pijnlijke misser bleef zonder grote gevolgen. Atlético slaagde er niet meer in Ter Stegen te kloppen. De Duitser hield voor de 23ste keer dit seizoen in La Liga de nul. Laat Barcelona de grote voorsprong in La Liga niet meer uit de handen glippen, dan zullen veel van de credits voor de eerste landstitel van de Catalanen sinds 2019 naar hem gaan. Atlético-aanvaller Memphis Depay ontbrak bij het duel met zijn oude club vanwege een blessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.