Barcelona ijzig koud voorbij Real Mallorca

Barcelona heeft de koppositie in de Primera División weten de behouden. Op de Balearen wonnen de Catalanen met 4-1 van Real Mallorca. Niet door veel beter te spelen, wel door ijzig doeltreffend af te ronden.

Barcelona ijzig koud voorbij Real Mallorca

In de beginfase stond Barcelona zelfs flink onder druk. Mallorca startte sterk in Son Moix maar wist niet te scoren. De Blaugranas leken bovendien niet erg onder de indruk van het overwicht.

De ploeg van Frank Rijkaard bleef vertrouwen op de eigen klasse. En dat betaalde zich uit. Eidur Gudjohnsen werd vlak voor rust kundig vrijgespeeld door Ronaldinho en Deco. De IJslander passeerde doelman Toni Prats en deponeerde de bal in het lege doel.

Dertien minuten na rust gaf Andres Iniesta de intelligente assist. Deze keer draaide Gudjohnsen weg en was de afronding opnieuw uiterst beheerst. Real Mallorca kwam even terug toen Rafael Márquez zich liet aftroeven door Víctor.

Met een man meer - Varela kreeg een tweede gele kaart - liep Barça alsnog uit. Iniesta bleek alleen voor de keeper net zo koel als Gudjohnsen en zorgde voor de 1-3. Invaller Santiago Ezquerro voegde er op aangeven van Ronaldinho een vierde aan toe.

Door de overwinning van Barcelona verandert er niets in de top van Spanje. De nummers één tot en met vier wonnen alle. Barça heeft één punt meer dan Sevilla, Real Madrid volgt op drie punten, Real Zaragoza op vier.

Bekijk hier al onze video's