'Barcelona heeft opvolger gestopte Agüero gevonden'

Reacties

Edinson Cavani moet de nieuwe spits van Barcelona worden, zo is de overtuiging van de Catalaanse sportkranten én de Argentijnse media. In Zuid-Amerika wordt gemeld dat Cavani Boca Juniors heeft afgezegd, met de mededeling dat hij in januari naar Barcelona zal overstappen.

'Barcelona heeft opvolger gestopte Agüero gevonden'
© Pro Shots

Cavani (34) staat momenteel nog onder contract bij Manchester United, waar zijn rol voor dit seizoen wel is uitgespeeld. De Uruguayaan speelde, mede door blessureleed, pas vijf competitiewedstrijden in dit voetbaljaar. In de groepsfase van de Champions League mocht hij drie keer invallen.

United is bereid om mee te werken aan een winters vertrek van Cavani, die werd gepolst door Boca. TYC Sports heeft echter begrepen dat de aanvaller de Argentijnse topclub heeft laten weten dat hij in januari naar Barcelona zal gaan. Het is niet bekend of United nog een transfersom verlangt.

Cavani moet bij Barcelona de opvolger worden van Sergio Agüero, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Manchester City, maar deze week noodgedwongen een punt achter zijn actieve loopbaan zette. Agüero kampt met hartproblemen en heeft daarom besloten om te stoppen.

Bij Barcelona zou Cavani voor anderhalf jaar kunnen tekenen. Voor het eerste halfjaar krijgt hij dan een salaris van 3,5 miljoen euro (plus één miljoen aan mogelijke bonussen); dat bedrag zou in het tweede seizoen oplopen naar een vast bedrag van vier miljoen euro. met anderhalf miljoen euro aan mogelijke premies.

In de wandelgangen werd ook Pierre-Emerick Aubameyang genoemd als mogelijke Agüero-opvolger bij Barcelona. VI's Bas van den Hoven legde uit waarom dat geen goed idee zou zijn:

'Aubameyang is over zijn top, daar moet Barcelona niet aan beginnen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.