Barcelona haalt talentvolle aanvaller weg uit Duitsland

Reacties

Barcelona heeft zaterdag zijn derde inkomende transfer voor deze window afgerond. Fabio Blanco is overgenomen van Eintracht Frankfurt en zal bij de beloftenploeg gaan beginnen.

Barcelona haalt talentvolle aanvaller weg uit Duitsland

De zeventienjarige Blanco speelde pas sinds de zomer in Duitsland. Frankfurt nam de talentvolle rechtsbuiten toen over van Valencia en gaf hem een contract voor twee jaar. Na een paar maanden keert Blanco dus echter alweer terug naar Spanje, waar hij in eerste instantie voor Barcelona B zal gaan uitkomen. Die ploeg is actief op het derde niveau van Spanje.

Blanco heeft in Catalonië een contract tot medio 2024 van zijn handtekening voorzien. In deze verbintenis is een gelimiteerde afkoopsom van honderd miljoen euro opgenomen. Bij Frankfurt zat Blanco overigens geen een keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. 

Na Dani Alves en Ferran Torres is Blanco de derde nieuwkomer voor Barcelona in deze transferperiode. De eerste twee spelers zijn gehaald voor het eerste elftal. Coach Xavi Hernández zou er graag nog meer spelers voor zijn ploeg bij willen halen, maar het is onzeker wat er financieel gezien mogelijk is. Het vertrek van Philippe Coutinho naar Aston Villa lijkt in ieder geval weer wat mogelijkheden te bieden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.