Barcelona haalt met Alcácer eindelijk concurrerende spits

Reacties

Barcelona heeft zich versterkt met Paco Alcácer. De Spaanse spits tekent voor vijf jaar bij de Catalaanse topclub, dat hem voor dertig miljoen euro overneemt van Valencia.

Barcelona haalt met Alcácer eindelijk concurrerende spits

De transfersom kan door twee miljoen aan bonussen nog hoger uitvallen. Trainer Pako Ayestarán hield de 22-jarige Alcácer buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Eibar, waardoor een vertrek te verwachten was. Valencia verloor met 1-0 en staat na twee wedstrijden puntloos onderaan in de Primera División.

Stand-in
Alcácer wordt bij Barcelona de eerste stand-in voor het toptrio Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. Vorig seizoen scoorde hij dertien keer in 34 competitieduels. Sinds 2014 kwam Alcácer tot dertien interlands voor Spanje. De komst van Alcácer betekent dat Munir El Haddadi Barcelona waarschijnlijk nog voor het einde van de transferdeadline op huurbasis verlaat. De twintigjarige Spanjaard wordt door Spaanse media gelinkt aan Valencia, om daar Alcácer op te volgen.

Barcelona heeft door het afronden van de transfer eindelijk zijn zin. Eerder zagen de Catalanen andere begeerde spitsen als, Nolito, Luciano Vietto en Kévin Gameiro voor hun neus worden weggekaapt door respectievelijk Manchester City, Sevilla en Atlético Madrid. Nolito en Gameiro gaven openlijk toe het niet te zien zitten als back-up te fungeren voor het MSN-trio. Alcácer, die een vaste afkoopsom van honderd miljoen euro in zijn Barça-contract heeft staan, heeft daar klaarblijkelijk minder problemen mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.