'Barcelona gaat strijd aan met City: operatie Haaland kost 250 miljoen'

Reacties

Barcelona heeft de hoop in de strijd om Erling Haaland nog niet opgegeven. Sterker nog, Spaanse media melden dinsdagmiddag eensluidend dat de Catalanen menen een goede kans te maken op de komst van de Noorse topspits.

'Barcelona gaat strijd aan met City: operatie Haaland kost 250 miljoen'
© Pro Shots

Barcelona-voorzitter Joan Laporta weigerde zich daar maandag nog over uit te spreken en stelde alleen dat goede spelers altijd naar Camp Nou willen komen. Volgens Sport is de aantrekkingskracht van Barça zelfs zo groot dat Haaland een voorkeur heeft voor een zomerse transfer naar de Catalanen, die onlangs al in het geheim met hem zouden hebben gesproken.

Tegelijkertijd beseft Barça volgens Marca dat Manchester City een geduchte concurrent is. Niet alleen vanwege de financiële slagkracht, ook vanwege de aanwezigheid van manager Pep Guardiola. Omdat Real Madrid prioriteit geeft aan de komst van de na dit seizoen transfervrij Kylian Mbappé, zouden de papieren van De Koninklijke minder goed zijn.

250 miljoen
De Spaanse sportkranten melden dinsdagmiddag stuk voor stuk dat Barça de totale kosten van de operatie-Haaland op zo'n 250 miljoen euro schat. Dat is inclusief de transfersom die het zou moeten betalen aan Borussia Dortmund, het salaris en het tekengeld van de 21-jarige goalgetter en de ongetwijfeld riante commissie voor zaakwaarnemer Mino Raiola.

Dat bedrag kan Barça zich op dit moment niet veroorloven gezien de weinig rooskleurige financiële situatie, maar mogelijk komt daar snel verandering in. Er is volgens Spaanse media een akkoord in de maak met investeringsfonds CVC, dat 350 miljoen euro overheeft voor 49 procent van de aandelen in Barça Studio's, de media-afdeling van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.