Barcelona en Manchester City spelen benefietduel in strijd tegen ALS

Reacties

Barcelona en Manchester City slaan de handen ineen in de strijd tegen de spierziekte ALS. Volgende week spelen de twee topclubs in het Camp Nou een solidariteitswedstrijd, waarvoor inmiddels al 51.500 kaarten zijn verkocht. Barcelona hoopt voor het duel op een uitverkocht huis.

Barcelona en Manchester City spelen benefietduel in strijd tegen ALS
© Pro Shots

Het duel tussen Barcelona en City is een eerbetoon aan Juan Carlos Unzué, een oud-doelman en oud-trainer van Barcelona. Bij Unzué werd twee jaar geleden de diagnose ALS gesteld. De inkomsten die volgende week uit de benefietwedstrijd worden gehaald gaan volledig naar de Luzón Foundation, die als doel heeft om een remedie te vinden voor de dodelijke spierziekte.

Ook in sportief opzicht is het een bijzondere wedstrijd. Barcelona wordt gecoacht door Xavi, die zijn grootste successen als speler vierde toen Pep Guardiola trainer was in het Camp Nou. De Spanjaard zwaait tegenwoordig de scepter bij Manchester City.

Het valt uiteraard te bezien of Barcelona en City volgende week (woensdag 24 augustus) ook daadwerkelijk met hun sterren zullen aantreden. De benefietwedstrijd wordt immers tussen twee competitieduels in gespeeld. Barcelona speelt komend weekend tegen Real Sociedad en volgende week tegen Real Valladolid; City treft zondag Newcastle United en volgende week zaterdag Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.