Barcelona en Cillessen komen dramatische start niet te boven

Reacties

Barcelona heeft zichzelf donderdag een slechte dienst bewezen in het toernooi om de Copa del Rey. Met Jasper Cillessen onder de lat ging de ploeg van trainer Ernesto Valverde onderuit in de heenwedstrijd van de achtste finale tegen Levante.

Barcelona en Cillessen komen dramatische start niet te boven
Levante
Levante
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Zoals bekend moet Cillessen het bij Barcelona doen met wedstrijden in het Spaanse bekertoernooi, waarin Valverde regelmatig ook andere reserves laat meedoen. Zo ook tegen Levante. Nieuweling Jeison Murillo en talent Juan Brandáriz vormden het centrale duo en ook zomeraanwinsten Malcom en Arturo Vidal mochten beginnen.

Levante kende een droomstart tegen Barça en kwam al na drie minuten op voorsprong via verdediger Erick Cabaco, die raak kopte. Cillessen twijfelde bij een vrije trap en ook zijn verdedigers grepen twijfelachtig in. Vervolgens maakte Borja Mayoral er een kwartier later 2-0 van op aangeven van Emmanuel Boateng. Vanaf de rechterkant schoot de voormalig speler van Real Madrid de bal diagonaal achter Cillessen, die voor rust nog betrokken was bij een incident. De keeper claimde geraakt te zijn door een elleboogstoot van Chema. Tot woede van Cillessen greep de arbiter niet in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona zette vervolgens de achtervolging in, maar ontsnapte vooral aan nieuwe tegentreffers aan de andere kant. Mayoral en Boateng kregen meerdere mogelijkheden. Enkele gingen naast, andere werden gered door Cillessen. Pas in de slotfase deden de bezoekers iets terug toen Denis Suárez werd gevloerd en Philippe Coutinho een strafschop benutte: 2-1. Over een week is de return in Camp Nou.

Het is pas de derde keer dit seizoen dat huidig bekerhouder Barcelona verliest. Eerder waren Leganés (2-1) en Real Betis (3-4) te sterk in La Liga. Levante was vorig seizoen de enige ploeg die Barça in de competitie klopte.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.