Barcelona en Atlético spelen dinsdagavond ook om vijftig miljoen

Reacties

Terwijl Atlético Madrid dinsdagavond alles op alles moet zetten om Borussia Dortmund van het lijf te houden om door te gaan naar de halve finale van de Champions League, zal de penningmeester van de Madrilenen ook de wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint-Germain goed in de gaten houden. Als de Catalanen worden uitgeschakeld, betekent dat een heel mooie bonus voor Atleti.

Barcelona en Atlético spelen dinsdagavond ook om vijftig miljoen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Dit heeft alles te maken met het lucratieve WK voor clubs, dat vanaf 2025 in een nieuwe opzet doorgaat. Met die nieuwe opzet komen er ook vele miljoenen vrij voor de deelnemende clubs. Er wordt gesproken over potentiële verdiensten van liefst vijftig miljoen euro.

Van de twaalf Europese startbewijzen zijn er al tien verdeeld. Chelsea, Real Madrid en Manchester City hebben een ticket bemachtigd via hun Champions League-eindzege in respectievelijk 2021, 2022 en 2023, Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund en Juventus staan op het komende WK voor clubs door hun goede plek op een speciale UEFA-ranking.

Voor de laatste twee plekken draait alles om dit seizoen van de Champions League. De eindwinnaar krijgt een ticket en het hoogst geklasseerde land uit Spanje ook. Om dat laatste ticket gaat het specifiek tussen Barça en Atlético, waarbij laatstgenoemde op dit moment in het voordeel is door eerdere prestaties in Europa. Het verschil bedraagt zes punten. De UEFA rekent op deze lijst twee punten voor een overwinning, een punt voor een gelijkspel en een punt voor het bereiken van een volgende ronde.

Mocht Barcelona dinsdagavond uitgeschakeld worden door PSG, weet Atlético dat het over een jaar op het WK voor clubs zal staan. Het wordt rekenwerk als de club van trainer Xavi wel doorgaat in de Champions League. Zelfs als Barcelona dinsdagavond wint en Atlético wordt uitgeschakeld, heeft Barça nog resultaten nodig in de halve finale van het elitetoernooi om alsnog het WK-ticket te bemachtigen.

De scenario's
Een overwinning staat voor twee punten, een gelijkspel voor één punt en het doorgaan naar een volgende ronde/het winnen van de finale voor één punt. Vanaf dinsdag tot en met de finale kunnen er nog elf punten worden verdiend.
Barça wint en Atlético wordt uitgeschakeld:
+3 punten voor Atlético
Barça speelt gelijk, gaat wel door. Atlético wordt uitgeschakeld:
+4 punten voor Atlético
Barça verliest, gaat wel door, Atlético wordt uitgeschakeld:
+5 punten voor Atlético
Barça en Atlético winnen:
+6 punten voor Atlético
Barça verliest, gaat wel door, Atlético wint:
+8 punten voor Atlético
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.