Barcelona breekt contract toptalent Yamal open

Reacties

Barcelona heeft een slag geslagen met de contractverlenging van Lamine Yamal. Het zestienjarige toptalent brak dit seizoen definitief door in de hoofdmacht van Barcelona en de club heeft dat beloond met een nieuw contract.

Barcelona breekt contract toptalent Yamal open
© Pro Shots

Met de nieuwe verbintenis ligt de Spanjaard vast tot de zomer van 2026. In het contract is een afkoopclausule van een miljard euro vastgelegd, iets wat tegenwoordig vrij normaal is in het topvoetbal. Onder het toeziend oog van president Joan Laporta, vice-president Rafa Yuste en sportief directeur Deco zette hij zijn handtekening onder een nieuw contract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op zijn zevende kwam Yamal in de jeugdopleiding van Barcelona te spelen. Hij kwam over van CL La Torreta. Met slechts 15 jaar, 9 maanden en 16 dagen maakte hij op 29 april 2023 tegen Real Betis zijn debuut in het eerste elftal van Barcelona. Inmiddels staat Yamal op tien wedstrijden, waarin hij een assist gaf, maar nog niet scoorde.

Daarnaast groeide Yamal uit tot international van Spanje. Hij debuteerde op 8 september tegen Georgië in de Spaanse hoofdmacht. Dat debuut luisterde hij direct op met een treffer. Hij werd daarmee niet alleen de jongste debutant voor Spanje ooit, maar dus ook de jongste doelpuntenmaker.

Spelersprofiel

Lamine Yamal


Geboortedatum:
13 juli 2007
Leeftijd:
16
Geboorteplaats:
Mataró
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Barcelona
Nationaal team:
Spanje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.