Barça-parel schrijft op dubbele wijze geschiedenis bij Spanje

Reacties

Lamine Yamal mag zich vanaf vrijdag de jongste Spanje-international ooit noemen. De aanvaller van Barcelona viel in tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië en verpulverde het oude record. Het werd sowieso een debuut om nooit te vergeten, want Yamal scoorde ook meteen.

Barça-parel schrijft op dubbele wijze geschiedenis bij Spanje
© Pro Shots
Georgië
Georgië
1 - 7
Spanje
Spanje

Sinds 2021 had Gavi het leeftijdsrecord van Spanje in handen, toen hij speeltijd kreeg tegen Italië. Op dat moment was Gavi 17 jaar en 62 dagen jong, Yamal is ruim een jaar jonger. Hij viel in terwijl hij nog maar net zestien was: 16 jaar 57 dagen.

Dat Yamal ook zou gaan scoren bij zijn debuut, liet zich al een beetje voorspellen. In de eerste helft sloeg Spanje al viermaal toe tegen Georgië, waar Ajax-aanvaller Georges Mikautadze een basisplaats had. Vervolgens liep Spanje in de tweede helft flink uit, Yamal maakte de 1-7, te zien in de video onderaan.

'Ik ben aan het dromen', reageerde de tiener na de wedstrijd. 'Ik ben zo ontzettend blij, ik wil mijn teamgenoten en de coach bedanken voor het vertrouwen en iedereen die mij op mijn pad heeft geholpen.'

Eerder schreven we al over het nu al wonderlijke seizoen van Lamine Yamal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.