Barcelona blijft hopen op Suárez en stapt naar CAS

Reacties

Barcelona hoopt nog steeds op de inzetbaarheid van Luis Suárez in de finale van het toernooi om de Copa del Rey. Het beroep tegen zijn schorsing van twee duels is vrijdag afgewezen, maar de Catalanen stappen naar sporttribunaal CAS om alsnog vrijspraak af te dwingen.

Barcelona blijft hopen op Suárez en stapt naar CAS

Suárez werd begin februari in de halve eindstrijd tegen Atlético Madrid (1-1) uit het veld gestuurd nadat hij in de slotfase zijn tweede gele kaart ontving. De dertigjarige aanvaller maakte zich breed in een duel en raakte daarbij Atlético-middenvelder Koke in het gezicht.

Barcelona ging direct in beroep tegen die tweede gele kaart, maar de Spaanse voetbalbond hield voet bij stuk na het bekijken van de beelden. Suárez kreeg er later zelfs nog een extra wedstrijd schorsing bij, omdat hij het veld niet direct verliet en ook nog eens in de catacomben bleef hangen.

Aangezien de tuchtcommissie in Spanje vasthoudt aan de twee duels schorsing van Suárez, stapt Barcelona naar het internationaal sporttribunaal CAS. De Spaanse grootmacht blijft van mening dat de Uruguayaan geen kwaad in zijn spel had.

Als ook het CAS besluit om de schorsing te handhaven, mist Suárez de bekerfinale tegen Deportivo Alavés op 27 mei. Ook rechtsback Sergi Roberto is er door een schorsing niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.