'Barçagate' krijgt er hoofdstuk bij: politie onderschept berichten Bartomeu

Reacties

Josep María Bartomeu komt steeds dieper in de problemen. Spaanse media brengen vrijdag nieuwe details naar buiten over 'Barçagate', waarin de voormalig voorzitter van Barcelona de hoofdrolspeler is.

'Barçagate' krijgt er hoofdstuk bij: politie onderschept berichten Bartomeu
© Pro Shots

Bartomeu wordt sinds februari 2020 verdacht van corruptie. In mei 2021 moest hij in dit kader zelfs een nacht doorbrengen op het politiebureau. Op borgtocht werd Bartomeu vrijgelaten.

Bartomeu en zijn collega’s zouden bedrijven hebben ingehuurd om criticasters, onder wie ook enkele spelers van Barcelona, van het Bartomeu-bewind in diskrediet te brengen op social media. Gerard Piqué wist al te verklappen dat het ging om het bedrijf 13 Ventures. Ook zou Bartomeu journalisten hebben betaald. Daar is het echter niet bij gebleven, blijkt uit nieuwe berichtgeving.

Cadena SER schrijft dat de Catalaanse politie berichten heeft onderschept waaruit blijkt dat Bartomeu een ander bedrijf, Nicestream, de opdracht gaf om accounts op social media aan te maken om positief over Bartomeu te berichten en tegenstanders te belasteren. Ook zou Bartomeu contracten hebben vervalst en die ook voor de club verborgen hebben gehouden.

Het is onduidelijk wanneer het politie-onderzoek wordt afgerond, maar dat de nieuwe onthullingen niet in het voordeel van Bartomeu spreken, is evident.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.