Barça zet schoonmaak voort: 'Nieuwe Iniesta' voor drie jaar naar VS

Reacties

Barcelona kan opnieuw een speler van de loonlijst schrappen. De Catalanen namen per direct afscheid van voormalig toptalent Riqui Puig. De kleine middenvelder tekent een contract bij LA Galaxy.

Barça zet schoonmaak voort: 'Nieuwe Iniesta' voor drie jaar naar VS

In de Verenigde Staten wil Puig zijn carrière een impuls geven. Jarenlang stond hij te boek als een van de grote groeibriljanten van La Masia, maar nooit kon hij zich doorontwikkelen tot vaste waarde in het eerste elftal van Barça. In Los Angeles moeten die capaciteiten nu tentoongespreid gaan worden.

Puig stond te boek als een talent dat naadloos de Barça-cultuur begreep. Een speler die het DNA van de club belichaamde, geboren was om in Camp Nou te spelen en als geen ander het tiki-taka-voetbal begreep. Zijn bijnaam was 'de nieuwe Iniesta'. Lang leek zijn doorbraak een kwestie van tijd, maar inmiddels was Puig voorbijgestreefd door jongere spelers als Pedri, Gavi en Nico.

Diverse trainers probeerden het met Puig. Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman, Sergi Barjuan en Xavi Hernández zagen echter allemaal geen onbetwiste basisspeler in het product van de eigen jeugdacademie. In vier seizoenen kwam Puig niet verder dan 56 officiële wedstrijden.

Nu vertrekt Puig naar LA. Zijn nieuwe werkgever contracteert de middenvelder voor drie seizoenen. Barça houdt er een doorverkoopclausule aan over. Het is de volgende speler die vertrekt tijdens Operación Salida. Óscar Mingueza (Celta de Vigo) ging Puig voor. Samuel Umtiti, Martin Braithwaite en doelman Neto moeten nog volgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.