'Barça wil Frenkie de Jong klaarstomen voor laatste Clásico van het seizoen'

Reacties

Barcelona hoopt woensdag in de return van de halve finales in de strijd om de Copa del Rey tegen Real Madrid weer te kunnen beschikken over Frenkie de Jong. De Oranje-international raakte onlangs in het competitieduel met Real geblesseerd.

'Barça wil Frenkie de Jong klaarstomen voor laatste Clásico van het seizoen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 4
Real Madrid
Real Madrid

De Jong speelde vorige maand de gehele thuiswedstrijd tegen Real, waarin Franck Kessié de winnende goal maakte, maar ging na afloop de kleedkamer in met een hamstringblessure. De middenvelder liet om die reden verstek gaan bij het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar.

Volgens dagblad Sport heeft Barcelona goede hoop dat De Jong woensdag weer inzetbaar is tegen Real. De Catalanen zouden bereid zijn om eventueel een risico te nemen met het opstellen van 'de niet honderd procent fitte' De Jong. Barça won begin vorige maand de heenwedstrijd van de halve finales in het Copa del Rey-toernooi met 0-1 door een eigen doelpunt van Éder Militão.

Mogelijke vervanger
Barcelona-trainer Xavi Hernández kan tegen Real, dat de laatste drie Clásico's op rij verloor, sowieso niet beschikken over Pedri, Andreas Christensen en Ousmane Dembélé. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen Elche hield Xavi aanvoerder Sergio Busquets op de bank.

Zonder De Jong en Busquets speelde Eric García zaterdag centraal op het middenveld. Xavi gaf na de eenvoudige overwinning op Elche toe dat technisch adviseur Jordi Cruijff een rol speelde in het besluit om verdediger García een linie op te schuiven. 'Jordi kwam met het idee om Eric op het middenveld te zetten', zei Xavi tegen Relevo. 'Hij heeft hem daar in het verleden een keer zien spelen. We hebben het geprobeerd op trainingen en dat zag er goed uit. Eric speelde een sterke wedstrijd als middenvelder.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.