'Barça voegt daad bij woord en laat Dembélé thuis'

Reacties

Barcelona houdt Ousmane Dembélé donderdag buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Athletic Bilbao. Volgens het Catalaanse TV3 voegt trainer Xavi Hernández daad bij het woord nadat er eerder een ultimatum werd gesteld aan de Franse aanvaller.

'Barça voegt daad bij woord en laat Dembélé thuis'
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
nv
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Xavi gaf woensdag al aan dat Dembélé op zeer korte termijn een keuze moest maken over zijn toekomst. Op de wedstrijddag van het duel met Athletic had Dembélé zijn toekomstplan aan zijn werkgever kenbaar moeten maken. 'We bevinden ons met Dembélé in een complexe en lastige situatie. Hij moet zijn contract verlengen. Of we moeten een oplossing zoeken.'

Dembélé is in het bezit van een aflopend contract en Barcelona wil hoe dan ook voorkomen dat de man die in 2017 nog voor 140 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund in de zomer transfervrij de deur uitloopt. Een winters vertrek behoort tot de mogelijkheden. 'Vijf maanden lang is er gewerkt om zijn contract open te breken. Het is nu tijd om aan het clubbelang te denken.', voegde Xavi toe.

Als er voor vertrek naar Baskenland geen schot in de zaak komt, gaat Xavi geen beroep doen op Dembélé. Barcelona neemt het donderdag tegen Athletic op in het toernooi om de Copa del Rey.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.