Barça vlakt Man Utd niet uit: 'Vertrouw het voor geen meter'

Reacties

Barcelona zette woensdagavond een grote stap richting de halve finale van de Champions League door op bezoek bij Manchester United met 0-1 te winnen, maar de Catalanen zijn op hun hoede.

Barça vlakt Man Utd niet uit: 'Vertrouw het voor geen meter'

Na de overwinning op Old Trafford - de eerste ooit van Barça - refereerden diverse spelers aan de situatie van Paris Saint-Germain. De Fransen stonden er in de vorige ronde tegen Manchester United ook zeer goed voor na het eerste duel, maar gingen alsnog onderuit in de returnwedstrijd. Gerard Piqué waarschuwde zijn teamgenoten dan ook. 'We hebben allemaal gezien wat er is gebeurd, ik vertrouw het nog voor geen meter.'

Daarbij houdt de verdediger vooral rekening met de kracht van de Engelsen. 'In voetbal kan van alles gebeuren, zeker met een grote club als Manchester United. Zij kunnen wedstrijden op elk moment beslissen', aldus Piqué, die zelf drie seizoenen actief was voor The Red Devils.

De ogen waren tijdens Manchester United - Barcelona natuurlijk gericht op superster Lionel Messi. De Argentijn speelde een belangrijke rol bij de enige treffer van de avond, maar werd ook lang behandeld aan de kant na een lompe actie van verdediger Chris Smalling.

De aangeslagen Messi had een bloedneus en wonden in zijn gezicht, maar speelde de wedstrijd wel uit. Teamgenoot Sergio Busquets denkt dat het allemaal wel meevalt. 'Hij heeft een wond op zijn ooglid, maar ik denk verder niet dat hij iets gebroken heeft', stelde de middenvelder de fans van Barça gerust. Trainer Ernesto Valverde wacht eerst de onderzoeken af. 'Lionel hield zich sterk, maar hij heeft een behoorlijke kneuzing opgelopen. We gaan hem snel laten nakijken. Er was veel bloed.'

Volgende week dinsdag wordt de returnwedstrijd in Camp Nou afgewerkt, in de vorige drie edities van de Champions League sneuvelde Barça in de kwartfinale. De laatste keer dat die ronde wel werd overleefd, won Barcelona het toernooi ook. Dat was in het seizoen 2014/15.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.