'Barça vindt in Ligue 1 oplossing voor Umtiti dankzij voetbalvader'

Reacties

Barcelona lijkt na zes jaar dan toch afscheid te gaan nemen van Samuel Umtiti. De wereldkampioen van 2018 kampte de afgelopen seizoenen veelvuldig met blessureleed en was een financieel blok aan het been van de Catalanen. Nu lijkt er een oplossing gevonden te zijn.

'Barça vindt in Ligue 1 oplossing voor Umtiti dankzij voetbalvader'

Volgens SPORT heeft Umtiti ingestemd met een tijdelijke terugkeer naar de Ligue 1. Stade Rennais zou namelijk de komst van Umtiti op korte termijn gaan bezegelen. In Frankrijk moet Umtiti proberen zijn blazoen weer op te poetsen, nadat hij de afgelopen jaren maar mondjesmaat in actie kwam.

Vlak nadat Umtiti een langdurig, lucratief contract getekend had in Camp Nou verviel hij in blessureleed. De verbintenis is Barcelona een blok aan het been geworden, omdat de club momenteel in zwaar weer verkeert. De verdediger verlengde zijn contract afgelopen winter nog tot 2026 om de lastenpost uit te kunnen spreiden over meerdere seizoenen.

Nu is Umtiti gespot in Frankrijk en lijkt Stade Rennais de club die voor tenminste één seizoen de kosten met Barça wil delen. Barça mikte aanvankelijk op een permanent vertrek, maar vanwege de blessuregevoeligheid - Umtiti speelde vorig seizoen slechts één officieel duel - wilden de Fransen daar niet in mee.

Bij Rennais treft Umtiti in hoofdtrainer Bruno Génésio zijn voetbalvader. Met de oefenmeester werkte Umtiti al bij Olympique Lyonnais voor hij zijn transfer naar Barcelona in 2016 afdwong. Ook in de jeugd zag Génésio het zitten in Umtiti. Hij was de scout die hem vond, trainde hem in de jeugd en zag er als assistent-trainer op toe hoe Umtiti debuteerde in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.