Wordt dit hoofdpijndossier van Barcelona eindelijk opgelost?

Reacties

Girona lijkt de deur van Camp Nou opengetrokken te hebben om een hoofdpijndossier op te lossen. De Catalanen willen buurman Barcelona namelijk helpen met het weghalen van een dure, maar overbodige kracht. Samuel Umtiti kan de stap naar de promovendus mogelijk maken.

Wordt dit hoofdpijndossier van Barcelona eindelijk opgelost?

Tegenover radiostation Cadena SER bevestigde Girona-voorzitter Pere Guardiola, broer van Manchester City-trainer Pep Guardiola, de interesse in Umtiti. Om zich daarna te herpakken. 'We sluiten niet uit dat hij voor Girona gaat tekenen. Maar over deze dingen kan je beter met de technisch directeur en trainer spreken.'

Sinds het gewonnen WK met Frankrijk in 2018 sukkelt Umtiti met blessures. Afgelopen seizoen kwam hij zelfs maar tot één competitiewedstrijd in het shirt van Barcelona. De drie seizoenen daarvoor kwam hij samen tot slechts veertig competitiewedstrijden voor zijn werkgever.

Hoewel Umtiti de eerste twee seizoenen wel onomstreden was, lijkt het niet meer goed te komen tussen Barcelona en hem. De torenhoge gage wat de Fransman opstrijkt is een blok aan het been van de financieel noodlijdende Catalanen. Umtiti kreeg zelfs een contractverlenging, zodat zijn salaris over meerdere jaren uitgesmeerd kon worden.

Nu Barcelona alles in het werk stelt om de transfer van Robert Lewandowski te bewerkstelligen, is de noodzaak hoog om ruimte te maken in het spelersbudget. De interesse van Girona zal dus met een glimlach ontvangen zijn in Camp Nou. Een transfer zou het hoofdpijndossier eindelijk kunnen sluiten.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.