Barça-preses rekent op jubileumcontract Messi: 'Kan nog jaren mee'

Reacties

Hoewel zijn contract nog doorloopt tot medio 2021, hoopt Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu dat er een akkoord wordt bereikt met Lionel Messi om de samenwerking langer voort te zetten. De bal ligt daarbij volledig bij de 31-jarige Argentijn.

Barça-preses rekent op jubileumcontract Messi: 'Kan nog jaren mee'

'Messi's huidige verbintenis loopt over twee jaar af, maar als je zijn niveau de laatste tijd ziet is het duidelijk dat hij nog jaren meekan', laat Bartomeu weten in een interview met El Partidazo de COPE.

Onder de huidige voorwaarden moet Messi zien rond te komen van een netto jaarsalaris van 35 miljoen euro, zo zocht El Mundo Deportivo uit. Dit bedrag is nog zonder bonussen voor het behalen van enkele sportieve doelstellingen en ook zonder de portretrechten, die volledig bij Messi liggen.

'Leo is intelligent en kan heel goed dingen tegen elkaar afzetten', aldus Bartomeu. 'Als hij zich goed voelt, zal hij naar ons toe komen en als hij het wil, verlengen we zijn contract.'

Messi's volgende verbintenis wordt zijn tiende als prof. In een eerder stadium liet de dribbelaar doorschemeren zijn carrière graag af te sluiten bij Newell's Old Boys, waar hij deel uitmaakte van de jeugdopleiding alvorens hij als tiener overstapte naar Barcelona. Het is de vraag of het nog komt van zo'n rentree als Messi nog een keer verlengt met de Catalanen.

De Argentijnse smaakmaker maakt woensdagavond deel uit van de selectie van Barcelona voor het eerste duel met Real Madrid in de halve finale van het Copa del Rey-toernooi. Vanwege zijn afgelopen weekeinde tegen Valencia (2-2) opgelopen blessure is zijn inzetbaarheid nog wel twijfelachtig.

Met Süleyman Öztürk blikken we vooruit op de Clásico.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.