Barça-preses Laporta zoekt naar bewijs en dreigt met overspelen El Clásico

Reacties

Barcelona heeft bij de Spaanse bond de videobeelden en audiobestanden van de arbitrage opgevraagd na de verloren Clásico van afgelopen zondag. Dit heeft president Joan Laporta, rechts op de hoofdfoto naast Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez, bevestigd. De preses dreigt met vervolgstappen.

Barça-preses Laporta zoekt naar bewijs en dreigt met overspelen El Clásico
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Het gaat om een moment halverwege de eerste helft, toen het nog 1-1 stond bij Real Madrid - Barcelona. De uitclub kreeg een hoekschop, waaruit Lamine Yamal de bal met de hak verlengde richting het doel. Real Madrid-doelman Andriy Lunin pareerde de bal, maar er was enige twijfel over of hij dit op tijd deed. De VAR nam flink de tijd om het moment onder de loep te nemen en besloot uiteindelijk dat er geen doelpunt toegekend kon worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid trok El Clásico uiteindelijk in de slotfase naar zich toe, waardoor de titelrace wel gelopen is in Spanje. Maar Barcelona denkt er serieus over om een verzoek in te dienen om de wedstrijd in de Spaanse hoofdstad over te laten spelen. Dit meldde Laporta in een videoboodschap. 'Als wordt bevestigd dat het een legaal doelpunt was, ondernemen we stappen en sluiten we niet uit dat we om het overspelen van de wedstrijd vragen. Zoals dit in een andere Europese wedstrijd ook gebeurde na een VAR-fout.'

Laporta lijkt daarbij te doelen op een wedstrijd die uiteindelijk toch niet overgespeeld werd. Er speelde zich rond de jaarwisseling een flinke rel af rondom Anderlecht - RC Genk in de Pro League. De VAR had een fout gemaakt bij een penaltysituatie, waarna Genk de zaak aanhangig maakte en ook gelijk kreeg van de Disciplinaire Raad van het Voetbal. Door dat besluit ging uiteindelijk weer een streep via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, maar in eerste instantie leek het duel toch echt overgespeeld te moeten worden.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
37
29
7
1
87-26
+61
94
2
Barcelona
37
25
7
5
77-43
+34
82
3
Girona
37
24
6
7
78-46
+32
78
4
Atlético Madrid
37
23
4
10
68-43
+25
73
* Actueel tot en met 21 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.