'Spookdoelpunt' Yamal in El Clásico leidt tot verdeeldheid in Spaanse media

Reacties

In Spaanse media wordt uitvoerig nagepraat over de Clásico van zondag en vooral het 'spookdoelpunt' van Lamine Yamal zorgt voor veel gespreksstof. AS stelt dat er bewijs is dat de bal niet over de doellijn was, maar Mundo Deportivo schrijft dat het wel een doelpunt was.

'Spookdoelpunt' Yamal in El Clásico leidt tot verdeeldheid in Spaanse media
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Barcelona
Barcelona

De Madrileense dagbladen Marca en AS koppen maandag over de (waarschijnlijke) aanstaande titel van Real Madrid in La Liga. Met nog zes duels te gaan is de voorsprong van Real op achtervolger Barcelona elf punten. 'Campeón virtual', melden AS en Marca.

Jude Bellingham maakte de winnende goal in Santiago Bernabéu, maar vooral een moment in de eerste helft wordt nog uitvoerig besproken in Spaanse media. Yamal dacht na een klein half uur de 1-2 te maken voor Barça, maar de VAR constateerde dat de bal niet volledig over de doellijn was gegaan voordat Real-keeper Andriy Lunin redding bracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona-trainer Xavi Hernández was witheet na afloop, maar zijn collega Carlo Ancelotti liet weten dat het een terechte beslissing was van de arbitrage. AS mengt zich nu ook in de discussie en stelt dat vanuit Frankrijk bewijs is gekomen over het 'spookdoelpunt'. Volgens het Spaanse dagblad biedt 3D-technologie van Canal+ en beIN uitkomst, zie onderstaande afbeelding.

Het beeld van Canal+ en beIN dat volgens AS uitkomst biedt in de discussie over de 'goal' van Yamal.
© Canal+/beIN
Het beeld van Canal+ en beIN dat volgens AS uitkomst biedt in de discussie over de 'goal' van Yamal.

Volgens Catalaanse georiënteerde dagbladen Mundo Deportivo en Sport werd Barcelona zoals vaker dit seizoen benadeeld door de arbitrage. 'Het was een doelpunt', kopte Mundo Deportivo bij een foto van het moment met Yamal. Volgens de sportkrant werd Barça eerder dit seizoen ook 'duidelijk benadeeld' in de Clásico in Barcelona en in duels met Getafe, Granada en Rayo Vallecano.

'Soto Grande beslist de titelstrijd in La Liga', schrijft Sport over de scheidsrechter bij El Clásico in Madrid. 'Na het spookdoelpunt is alles voorbij. Barça nam het Santiago Bernabéu met een desastreus optreden van de scheidsrechter afscheid van de titel.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
33
22
7
4
68-39
+29
73
3
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
33
16
10
7
53-33
+20
58
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.