Barça overtuigd van gelijk in 'bekerkwestie': 'Diskwalificatie zou onrechtvaardig zijn'

Reacties

Ernesto Valverde vreest niet dat de zege van Barcelona op Levante in het Copa del Rey-toernooi van donderdagavond als een pyrrusoverwinning de boeken in zal gaan nu zijn club diskwalificatie boven het hoofd hangt.

Barça overtuigd van gelijk in 'bekerkwestie': 'Diskwalificatie zou onrechtvaardig zijn'

Reden is het opstellen van Juan Brandáriz, beter bekend als Chumi, in de met 2-1 verloren heenwedstrijd. Hij zou wegens een schorsing die hij opliep bij Barcelona B niet speelgerechtigd zijn geweest, waardoor Levante naar de Spaanse voetbalbond (RFEF) is gestapt. Als er gehoor wordt gegeven aan de klacht van de club uit Valencia, dan dreigt diskwalificatie voor Barcelona, dat de return met 3-0 won.

'We wisten dat Chumi geschorst zou zijn, en wel voor de competitiewedstrijd tegen Eibar', meldde Valverde donderdagavond op de persconferentie. 'In dat duel kon hij niet aantreden, maar zijn schorsing gold niet voor de beker. Er is geen enkele twijfel, we hebben er alle vertrouwen in. We verdienen het om mee te loten voor de kwartfinale.'

Rakitic
Na afloop van de zege op Levante kreeg ook Ivan Rakitic vragen over de kwestie. 'De club heeft mij uitgelegd hoe het zit en ik begrijp dat het onrechtvaardig is als wij worden gediskwalificeerd. Als spelers kunnen wij er niets aan doen. Wij hebben in elk geval ons werk gedaan door Levante uit te schakelen.'

De loting voor de kwartfinale in het Copa del Rey-toernooi is vrijdagmiddag al. Ook Real Madrid, Getafe, Real Betis, Sevilla, Valencia, Girona en Espanyol schaarden zich deze midweek onder de laatste acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.